Kisamatkalla Kullaalla


Sunnuntai valkeni pitkästä aikaa aurinkoisena ja keräsin sen kunniaksi kyytiini jännittävän äidin ja tyttären sekä varsin rennossa mielentilassa olevan ponin. Jonskun ja Kurren ekat kisat hypättiin tänään Ratsutalli Cruisen harkkakisoissa, luokkana 40 cm ja luokan ulkopuolisena 50 cm. Ulkopuolisena, koska 40 cm ja 50 cm olivat samaa luokkaa. Mentiin silti harjoituksena tuo isompikin luokka.

Eilen käytiin maneesilla säätämässä poni omille säädöille ja viimeistelemässä homma täksi päiväksi. Ajoin Kurren perjantaina ja se kiisi pitkin metsää matalana ja kuin rasvattu salama, mutta lauantaina ratsastaessa oli rauhallinen ja kuuliainen. Mentiin sileällä ihan perusjuttuja ja haluttiin saada poni reagoimaan pohkeeseen, taipumaan volteilla ja loppuun mentiin yksi 17,5 metrin välillä oleva kahden puomin linja. Hienosti sujui, kunhan Jonsku muisti tähdätä keskellä ja polkea poniin tarpeeksi vauhtia.

Tänään Kurre käveli alkukäynnit maasta ja radankävelyn jälkeen suoraan selkään ja verkkaamaan. Ohjeistin Jonskua edelleen verkassa, jotta eilen kaivettu ryhti säilyy ja kyynerpäät pysyvät lähellä kylkiä. Muutama hyppy ja kisat alkoivat. Muut luokan lähtijät odottivat maneesissa koko luokan ajan ja Jonsku piti hienosti ponin liikkeellä, pysyen silti pois suorittavan tieltä.

Videolta näkyy taas kaikki tarvittava. Molemmilla radoilla viimeinen este tultiin ravilla, kun Jonsku ei huomannut korjata vastalaukkaa kaarteessa. Kurre ei jaksa pyörittää vastalaukkaa vielä niin tiukan kaarteen läpi, mutta tällä estekorkeudella ravilähestyminen ei haittaa. Paikat osuivat suurimmaksi osaksi ja vaikka isommalla radalla tuli muutama huono lähestyminen, ei Kurrea haitannut. Tästä se lähtee sujumaan :) Tämä parivaljakko nähdäänkin Maija Yli-Huhtalan tunnilla reilun viikon kuluttua, eli opetusta tullaan saamaan ja eiköhän ratsukko tästä kehity yhdessä.Linkki videoon - muista HD!

1 kommentti: