Jonsku ja Kurre estetunnilla

Kurrella ratsastavat nykyään siskokset Viivi ja Jonsku. Näistä kahdesta Jonsku on kilpailuhaluisempi ja innostuneempi myös hyppäämisestä. Koska lahjattomat treenaa, Kurre ja Jonsku osallistuvat tyttöjen ratsastuskoulun harjoitusestekilpailuihin 29.11. Sen verran kuitenkin treenattiin, että hypytin Jonskua hänen elämänsä ensimmäisen okserin ylitse tuossa männäpäivänä ja nyt menneenä torstaina käytiin tyttöjen ratsastuskoulun viikkotunnilla hyppäämässä hiukan rataa.

Jonskua jännitti tunti jo etukäteen, mutta ratsaille päästyään tyttö alkoi kyllä rentoutua tunnin edetessä. Tilanne oli Jonskulle täysin uusi, "vieraalla" ponilla tunnilla - tähän asti Jonsku on hypännyt noin kerran kuussa tuntiponeilla. Kurre eroaa siinä Jonskun tottumuksista, että se on reaktiivisempi ja herkempi kaikin puolin. Kurre on kyllä siitä ihana, että vaikka se on temperamenttinen ja kestää varsin huonosti ristiriitaisia apuja, se kyllä myös pelastaa ratsastajansa ja auttaa varsinkin esteillä. Kurre ei tee mitään mitä siltä ei pyydä, mutta ei se myöskään jätä ratsastajaa pulaan ja käyttäydy huonosti.

Tunti oli minun odottamaani vaikeampi ja ehkä vähän liiankin vaikea loppua kohti, kun Jonsku jännitti uutta tilannetta. Hienosti tyttö silti tsemppasi loppuun asti! Kuvasin vain hypyt, sillä kamera vilkutti tyhjentyvää akkua alusta asti. Jonsku on tätä videota kuulemma katsonut kotona kyllästymiseen asti ja analysoinut omaa ratsastustaan äitinsä kanssa, mikä on mielestäni ihan tosi hienoa! Tyttö haluaa kehittyä ja oppia paremmaksi ja mikä sen parempi, kuin oikeasti katsoa itseään. Videoin jatkossakin kaikki estetunnit, jotta saadaan vertailumateriaalia.

Tunti alkoi kahdeksikolla olevilla ristikoilla, jotka piti hypätä molemmat kahdesti. Tässä ei ollut muuta ongelmaa, kuin hiukan pohkeen takana ollut poni, joka rikkoi ennen ekaa hyppyä raville. Hyppy oli silti hyvä ja tästä rytmi korjaantui hyvin. Ristikoista tehtiin sittemmin oksereita ja Kurre hyppäsi vahvasti ylöspäin, joka alkuun hiukan yllätti Jonskun ja ratsukko tuli tehtävän pariin kertaan, jotta Jonsku pääsi kääntämään tarkoitetun tien jumppasarjan vikan osan edestä, ns. uusintatie.

Jumppasarja oli ratsukolle vaikein, kuten ennustelin sen nähdessäni. Kurre on tehnyt jumppaa vain tasaisilla väleillä, mutta tässä oli innari keskellä jumppaa ja joka väli eri askelmäärillä. Jonskulla on vielä hiukan opettelemista jalan käytössä ja kun ponilta hiukan hyytyi vauhti, se myös yhdellä kertaa ajautui toiseksi viimeisen ristikon vasempaan laitaan ja iso hyppy yllätti pikkupilotin. Kurre pelasti tilanteen kieltämättä vikalle osalle ja Jonsku keräili itsensä satulan edestä kaulalta takaisin satulaan - ja eikun uudestaan. Nyt  osuttiin keskelle esteitä, mutta laukkaa tarvitaan vielä enemmän.

Kaiken kaikkiaan tyttöjen eka tunti sujui oikeasti kyllä hyvin. Jonsku on ratsastajanuransa alkutaipaleella ja yhteistyötä Kurren kanssa on verrattain vähän takana. Me jatketaan valmentautumista ja haetaan sitä hyppyrutiinia, parannetaan kerta kerralta perusratsastusta ja kehitetään yhteistyötä ratsukkona. Kun perusratsastus paranee sileällä, se automaattisesti vaikuttaa myös esteillä.


Plussat
  • Jonskua jännitti uusi tilanne, mutta alkoi rentoutua tunnin edetessä
  • Vaikka tehtävät olivat haasteellisia, ratsukko selvitti tehtävät ja Kurre auttoi Jonskua varsinkin jumppasarjalla
  • Ensimmäinen yhteinen tunti ja Jonskulla oli koko ajan tilanne hallinnassa
Kehitettävää
  • Jonskulle ohjat käteen ja pohkeet kiinni - tämä on ollut jokaisen Kurrella ratsastamaan tulleen ongelma alkuun
  • Toistoja, toistoja, toistoja - Jonsku on hypännyt suhteessa vähän. Valmennusta, varmuutta ja rentoutta,  niin homma sujuu ihan tosi hienosti!
  • Jonskun istunta. Tyttö on herkästi etukenossa varsinkin turvaliivin kanssa - suoristetaan tyttö, niin kaikki helpottuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti