Irtohypytystä!

Rikotaanpa yli kuukauden hiljaisuus Lailan kuulumisilla! 

Olen palannut Poriin ja hevoset ovat olleet jo hyvän aikaa takaisin kotona. Laila on täysin toimiva kärryt perässä, mitä nyt hölkätessä meinaa hidastukset vielä mennä hieman pitkäksi :) Se on hirveästi kasvanut kesän aikana ja on tietyllä tapaa ihan älyttömän aikuinen. Toki nuorta neitiä vielä uudet asiat jännittävät, mutta sen utelias ja ystävällinen luonne tekevät kyllä normaalielämästä helppoa. Hiukan alkaa uhmaikä painaa päälle, mutta toistaiseksi Laila on käyttäytynyt hyvin ilman muistutteluja.

Tänään lauantaina olikin suuri päivä, sillä ilmoitin Lailan alkuviikosta Jari Sneckin irtohypytykseen Zilpalle! Yritän keksiä kaikenlaisia kissanristiäisiä, jotta kopissa kulkemisesta tulee rutiinia ja tamma saisi vaihtelevaa liikuntaa - ainakin niin vaihtelevaa, mitä 2-vuotiaalle voi tarjota. Irtohypytys on yksi näistä liikutuskeinoista. Lailalla oli selvästi kivaa, kun se ensin tajusi jutun juonen ja varmasti käydään vastakin! Irtohypytys kuitenkin kehittää koordinaatiokykyä ja koska Laila tulee saamaan satulan selkäänsä vanhempana, on hyvä ottaa tuntumaa esteisiin ilman selässä heiluvaa akkaakin.

Alla olevalla videolla on kahta pätkää lukuunottamatta kaikki hypyt. Ensimmäinen jäi kuvaamatta, kun kävelin Lailan kanssa kujan ensimmäistä kertaa ja toinen sai movie makerin koko ajan kaatumaan, en tiedä miksi :D Puuttuvassa pätkässä ei paljoa nähtävää ole, hiukan hämmentynyt hevonen ehkä. Kaksi jälkimmäistä puomikasaa nostettiin myös esteiksi ja se aiheutti hetken Lailalle päänvaivaa, toinen kerta sujui jo hyvin. Laila osaa laskea kolmeen, mutta neljän jalan liikutus on välillä vähän vaikeaa.

Videolta näkyy hyvin, kuinka loppua kohti Laila lähtee vierestäni itse hakeutumaan kujaan, kun se alkuun oli hämmennyksissä. Hevosella oli selvästi kivaa! Ajan myötä löytynee myös rentoutta ja hyppy toivottavasti alkaa tulla paremmin selän läpi. Irtohypytys tulee olemaan Lailan ohjelmassa säännöllisesti, aina Sneckin käydessä ja hypyttäessä.

Laila esitteli myös aika mielettömän hienoa ravia ja myös sitä laukkaa! Näitä ei saatu videolle, mutta näin hevosen laukkaavan ensimmäisen kerran ikinä. Sneck sanoikin hevosen hämääntyneen itsekin, kun se laskeutui ekalta ristikolta laukassa ja mitähäh, laukassa? Lailalla on selvästi ravihevosen otteet sen mieluusti ravatessa, mutta viimeinen kierros esteiden kanssa meni sujuvasti laukalla.


Linkki videoon - muista HD!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti