Vauhti korjaa virheet

Ainakin, jos Lailalta kysytään!

Screenshot videolta

Lailaa ei meidän tallissa ole suinkaan unohdettu! Sunnuntaina käytiin Sippolassa irtohypyttämässä ja nuori neiti 3v oli vahvasti sitä mieltä, että vauhti korjaa virheet ja itseohjautuminen kujaan on hieno asia. Lailalla on "pientä" uhmaikää havaittavissa, mutta olin tammasta ihan huisin ylpeä - nimittäin lastautumisen suhteen!

Meillä ei sinänsä pahemmin ole harjoiteltu lastautumista, vaan ollaan vaan tuupattu ponit kyytiin ja lähdetty. Ei ole tarvinnut harjoitella. Kurre matkusti hämmentävän nätisti aikanaan Ruotsista Suomeen väliseinättömässä trailerissa ja nykyään lähes juoksee koppiin lähetystaktiikalla. Pommac ehti opettaa Kurren hyväksi matkustajaksi ja nyt Kurre on ollut alkuun esimerkkinä ja henkisenä tukena Lailalle. Nyt meillä oli hiukan taukoa kulkemisesta ja mietin, joutuuko Lailaa hiukan rohkaisemaan - vielä mitä. Sinne se marssi suoraan kuin vanha hevonen, hyvä että ehdin alta pois. Ilmeisesti voidaan seuraavaksi alkaa harjoitella sillalta lähettämistä, jotta saan lastattua tamman 100 % yksin. Kätevää, kun ei välttämättä tarvi reissuun toista ihmistä. Hevosen saa lähetettyä sillalta, sitten takapuomi ja siltä kiinni ja lopuksi hevonen edestä kiinni. Olen reissannut Kurren kanssa yksinäni jo vuosia.


Sievä kuin mikä!

Maneesilla Laila kävi ihan järkyttävästi kierroksilla ja uudessa maneesissa luonnollisesti kyttäsi ihan kaikkea. Alkukäyntien jälkeen lähdin sitä tuomaan ekaa kertaa kujaan ja videolta näkee, millä innolla se sinne ampuu... Ja seuraavaksi se alkoikin ampua sinne antamatta kiinni välillä! Tein kujan ekasta pystystä lopulta ristikon, mutta se ei neitiä hidastanut tai saanut sitä kunnioittamaan kyseistä estettä tippaakaan. Ekan esteen se tuli järjestään roiskaisten ja hyppäsi kaksi isompaa kunnolla. Laila meinaa, ettei pikkuesteistä ole hänelle haastetta, lentäkööt puomit!

Ensi kerralla ehkä muistan sen kauraämpärin, jotta saan neiti herkkämielen metsästettyä kiinni ja kävelytettyä kujan alkuun. Hienosti se kyllä hyppäsi ja ihan selvästi rakastaa tätä hommaa, niin innoissaan se on esteet nähdessään.

Screenshot videolta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti