Loimirakkautta: Horse Comfort fullneck villaloimi

Varmaan jokainen pikkuponin omistaja on tuskaillut loimiostosten parissa.
Yhdistelmä pieni poni ja sopiva loimi ei ole mitenkään itsestäänselvyys. Kurre tarvii pituudeltaan 115 cm, mutta kun ne kaula-aukot! Tuntuu, että loimet skaalataan pienemmäksi vain pituudelta ja kaula-aukko on kokoa sarvikuono. Sitten loimi valuu ja kinnaa edestä, vaikeuttaa liikkumista eikä taatusti tunnu mitenkään päin mukavalta.

Horse Comfortin loimia olen pitänyt vähän ehkä tässä kastissa olevina, eli ei sirolle ponille sopivina. Meidän vanha fullneck fleece - Pommacin perintöä, annetaan sille siis anteeksi - kuitenkin ratkeaa ompeleistaan hetkellä millä hyvänsä ja tilasin sitten Horse Comfortin fullneck villan Viljar Shopista kokeiluun. Loimi tuli vuorokaudessa. This is what I call good service.Hain mannekiiniponin illalla tarhasta sisälle ja sen suureksi riemuksi ilta-ateria siirtyi vielä viisi minuuttia eteenpäin, kun aloin sovitella uutta takkia. Meillä hikoillaan usein treenissä ja myös pestään talviaikaan, eli hyvät kuivatusloimet ovat kaiken a ja o. Ja tämä loimihan yllätti! Se ei ole täydellinen, mutta se on ihan tosi hyvä! Etuosan soljet jos olisivat viisi senttiä ylempänä, se olisi täydellinen. Näppärä varmaan siirtäisi lukkoja itse, mutta omat ompelutaitoni tuntien ompelisin koko loimen edestä umpinaiseksi. Loimi ei kuitenkaan käytössä ollessaan valunut kinnaamaan ikävästi, vaan poni pystyi liikkumaan tarhassa normaalisti tämä ulkoloimen alla.Loimi on 535 gramman villakangasta, ei siis ihan hirveän paksu kuitenkaan. Lavat ja myö kaulakappale osittain on vuorattu nylonilla. Lapalaskoksetkin kerrankin istuvat Kurrelle varsin hyvin, tälle luikulle en niitä pidä välttämättä edes tarpeellisina niiden heikentäessä istuvuutta meidän kohdalla jonkin verran.

Ainoa huono puoli loimessa on väri. No, kaikkea ei voi saada! Olen tyytyväinen siihen mitä on ja tämä takki toivottavasti palvelee meitä seuraavat viisi vuotta. Ainakin.


Loppuun vielä blogiponin rehellinen mielipide valokuvauksesta.

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen pitkään miettinyt pitäisikö tuollainen loimi tilata shetlanninponillemme, kun niitä 95 cm loimia ei pahemmin meinaa löytyä. No eipä ole tullut ostettua, vaikka ehkä pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut tää yllätti kyllä positiivisesti! Odotin tän nimittäin roikkuvan edestä polvissa ja kinnaavan, mutta oikein käyttökelpoinen rätti sieltä tuli :)

   Poista
  2. Meillä on käytössä juurikin 95 senttisenä samainen loimi ja yllätyin myöskin sen sopivuudesta ponilleni. Ja ollut talvella kyllä loistava kuivatusloimi.
   http://pikkuponin.blogspot.fi/

   Poista
  3. Ja eilen paljastui hyväksi myös kuljetuksessa! Heitin hikiselle ponille ja puolen tunnin kotimatkan jälkeen poni oli kokonaan kuiva :)

   Poista