Törkeästi myöhässä oleva kisaraportti

Mitä suurimmat pahoitteluni vain viikon myöhästyneestä kisarapsasta - olen nimittäin nukkunut! Ja paljon. Kesäkuntodieetti alkaa vaatia veronsa ja viime viikolla laskettiin päivittäisiä kaloreita, joka on aikaansaanut varsin nuutunutta olemusta iltaisin. Saatoin nukkua viime yönä reilu 12h. Teki hyvää!

(c) Emma Vähä-Pesola

Salikissailusta takaisin Porin alueen maneeseihin. Sunnuntaina 27.3. käytiin Kullaalla Ratsutalli Cruisen harkkakisoissa. Jonsku ja Kurre ajelivat 50 cm radan sujuvasti läpi. Jonsku starttasi ensimmäistä kertaa rataa arvostelulla 367.1 ja toisen vaiheen aika ei riittänyt sijoille, mutta hyvä puhdas rata saatiin aikaan. Nää 50 cm esteet on Kurrelle nykyään kyllä niin vitsi! Hyvä, että on helppoa ja Jonsku saa harjoitella, mutta korvien asento ylläolevassa kuvassa kertoo kaiken. Ponin korvien asento siis. Kurre oli ihan intona kun pääsi hyppäämään ja kävi kisapaikalla varsin kuumana, kun kävelin sen kanssa maasta alkukäyntejä. Jonsku oli opettelemassa rataa ja lähdin tietä pitkin kävelemään vieressäni narussa poni, joka lähinnä sinkoili kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin. 

Siitä mä kyllä tykkään, että ratsastajan kanssa Kurre reagoi vain ja ainoastaan eteenpäin! Narussa se saa mun kanssa riehua ja kuumua, mutta Jonsku kun kiipeää kyytiin, se kaikki ylimääräinen energia menee eteenpäin menoon. Se ei hypi pystyyn eikä pukittele. Komentamista neiti saattaa kiukuta pukilla, mutta nekin on yksittäisiä ja varsin säälittäviä yrityksiä.

Tää on ihana! Jonsku jäi hypyssä jälkeen, mutta ponia ei kiinnosta. "Mä hoidan mä hoidan!"
(c) Emma Vähä-Pesola

Koska saatiin hyvä flow päälle, suunnattiin maanantaina 28.3. heti POR:n 1-tason kisoihin Porin ratsastuskeskukseen. Kyseessä oli Jonskun ekat ulkopuoliset kisat ja ensimmäiset harkkakisoja tasoa virallisemmat kisat. Ilmoittauduttiin 40-50 cm ja 60 cm sopimuksella, että jos 60 cm verkassa jännittää estekorkeus liikaa, jäädään pois. Rata oli Porissa tosi kiva, selkeitä linjoja ja vain viimeiselle okserille oli tiukempi käännös. Ihan valtavat iso plussa siitä, että se kyseinen tiukan kurvin okseri oli toisena verkkaesteenä! Kokemattomat kisaajat saivat harjoitella tietä etukäteen. Teroitin Jonskulle luonnollisesti ulkoapujen tärkeyttä, sillä ulkoavuilla hevosen saa kääntymään vaikka pennin päällä - vain sisäohjasta vetämällä saattaa kurvi mennä vähän pitkäksi.

Ihanku virtahepo! 40-50 cm
(c) Emma Vähä-Pesola

40-50 cm meni hienosti ja sujuvalla radalla. Arvostelu A.1.0 toi tytöille ruusukkeen kotiin ja on se ruusukkeen tuoma ilo Jonskun ikäiselle ratsastajalle iso juttu :) Rata oli sama myös seuraavassa luokassa ja edellisen luokan palkintojenjaosta sai jäädä suoraan verkkaan, koska kuten aikaisempi luokka, Kurre starttasi taas luokan ensimmäisenä. Poni pidettiin odotteluaika lämpimänä loimen alla ja verkassa päästiin heti ottamaan pätkät laukkaa ja verkkahypyt. Sovittiin Jonskun kanssa ekan luokan jälkeen vielä uudelleen, että sanoo heti jos korkeus on liikaa verkassa, jotta jäädään pois. Tiesin ratsukon selvittävän radan, jos Jonsku vain uskaltaa sille lähteä. Ensimmäisen täysikorkuisen verkkahypyn jälkeen tyttö olikin yhtä hymyä, eli ei muuta kuin tulta kohti ja radalle.

60 cm
(c) Emma Vähä-Pesola

60 cm lähti hienosti liikkeelle! Yksi pudotus otettiin radalta, mutta se ei tosiaankaan haitannut. Kokonaisuus oli hyvä, poni oli aivan liekeissä ja Jonsku hyppäsi ekaa kertaa kokonaista 60 cm rataa. Kuten kahdesta ylläolevasta kuvasta näkee, myös tuo ponin hyppytekniikka hiukan paranee kun esteet nousee. Jonsku sanoikin radan jälkeen, että nyt poni tuntui oikeasti hyppäävän... No onko ihme, kun poni leiskautteli ihan onnessaan vähintään 70 cm rataa, vaikka tikut olivatkin matalammalla. Liioittelusta näkee, että se on sinänsä hypännyt aika vähän ja epäsäännöllisesti viime aikoina. Kurre on hirveällä draivilla menossa ja on sitä mieltä, että mitä korkeammalta, sen parempi!

Arvostelu A.2.0 ei tällä kertaa tuonut pudotuksen takia rusettia kotiin, mutta olen tosi tyytyväinen tyttöjen tekemiseen. Kurre auttaa Jonskua parhaansa mukaan ja se on asia, mitä kukaan ponin tunteva ei olisi pari vuotta sitten siitä uskonut!

Ratavideot tulevat omassa postauksessaan nähtäville :) 

1 kommentti:

  1. Vitsi sai taas piristymään tää postaus! Pakko sanoa että tulee kyllä ikävä Kurrea ja Jonskua tulevaisuutta ajatellen:/

    VastaaPoista