Viikon treenitAjattelin jatkossa läpikäydä perustreenikuulumiset yhden viikottaisen postauksen muodossa - tai mä en ainakaan keksi perus ajolenkistä tarpeeksi jutun juurta, jotta selittäisin sellaisista aina koko postauksen verran. :D Näihin voin miettiä myös seuraavan viikon liikutusta, joka tosin elää kyllä tilanteen mukaan

Kurre on ollut valjaissa sunnuntaina, tiistaina ja torstaina. Tänään lauantaina joko ajan tai juoksutan, jos Jonsku ei ehdi ratsastamaan ja sunnuntai ja maanantai menee estekisoissa.

Tämän viikon ajotreenit voi niputtaa yhteen sanomalla, että kyllä se pyörä pyörii. Meidän lenkit kulkee sillä tavalla samaa kaavaa, että kävellään niin kauan kun poni malttaa, siitä lähdetään hölkälle ja ensimmäinen kierros - noin 2 km lenkki metsätietä - mennään hiljaksiin, lihaksia lämmitellen. Pikkuhiljaa Kurre alkaa itse kiristää vauhtia ja jos ajetaan vetoja, lämmitän pari kierrosta ja sen jälkeen vetoja 3 + 3 tai 3 + 3 + 3, riippuen taas tilanteesta. Starttikaudella 3 + 3, starttikuntoa tavoitellessa 3 + 3. Yksi veto on noin 500 metriä ja käännän aina suoran päässä ympäri ja toinen veto heti perään, samaten kolmas. Sitten palauttelua loppukierroksen 1,5 kilometrin verran hiljaista hölkkää ja myös kävelyä jos Kurre niin haluaa ja sitten taas sama alusta.

Tiistaina osuttiin metsään samaan aikaan, kun ystäväni oli ajamassa heidän raviputteaan ja saatiin täten treeniseuraa. Kurre on yksin treenatessaan yksi iso vetelä räkä, mutta innostui ihan hillittömästi seuralaisesta ja pisteli menemään suomiputen vieressä itseluottamusta uhkuen. Kurrella on kyllä huima kilpailuvietti! Meillä mennään rennosti, kun ohjat on löysällä ja vaikka en koko lenkin aikana koskenut ohjaslenkkeihin eli ottanut ohjia kunnolla tuelle, Kurre haastoi Veikkaa välillä korvat niskassa käyden, vaikka pääasiassa se hölkötteli korvat hörössä. Tää oli mulle tosi hyvässä kohtaa tää seuran saanti, sillä sain varmuuden omille mietteilleni - kyllä poni on starttikunnossa ja edelleen se rakastaa juoksemista :) Starttikunnosta ovat kielineet myös lenkkien aikana nähdyt kyttäämiset ja akrobaattiset kevätjuhlaliikkeet. Onneksi se ei tee virheliikettäkään ratsastaessa, keskittyy esittämään mamalle kaikki nuo energiapurkauksensa. Hyvin se ne kilonsa kyllä kantaa. Ne, joista kitisin edellisessä postauksessa.

Olen ajanut vallan riimu päässä viime aikoina, kuten Facebookissa julkaistusta videopätkästä torstailta huomaa. Mulla on vaan ravinivel ja ratsastaessa Kurrella on kolmipala, joka selvästi sopii sen suuhun paremmin. Tarvii ostaa sille se ravikolmipala, haluan kuitenkin pitkien ohjien kanssa käyttää kuolaimessa viikseä (miten tuo sana taipuu?) joka pitää kuolaimen paikallaan suussa myös käännöksissä.

Kurren viikko 13:
Maanantai: estekisat
Tiistai: palauttelua, joko kärryiltä tai maasta taluttaen
Keskiviikko: kevyt, lyhyt ajo tai vapaa, päätän tiistain palautteluiden jälkeen
Torstai: vapaa
Perjantai: hiitti kilpavarusteissa radalla
Lauantai: kevyt palautus/ratsastus
Sunnuntai: ratsastus/vapaa

Kurrella on siis aina pari vapaata ennen starttia ja hiittiä, toimii meillä. Tiedän Jonskun ja Viivin ratsastelut vasta ensi viikon puolella, tällä hetkellä luonnostelisin ne viikonlopulle. Liikutuskalenteri elää ja muotoutuu lopulliseen muotoonsa vasta, kun tiedän tyttöjen liikkeet :)

Mitä sinä haluat tästä blogista lukea?
Jätä postaustoiveesi kommentteihin!

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla! Itse tykkään lukea ihan perus treeni postauksia ja noi kaksi viimeisintä postaustasi olivat tosi mielenkiintoisia myös. Varsinkin kun mulla on kanssa russi, niin tykkään lukea toisten russi-ihmisten juttuja ja kokemuksia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tosi kiva kuulla! Nyt tulee pari estekisapostausta, mutta loppuviikolla taas treenikuulumisia :)

   Poista
 2. Kaikki postaukset kelpaa. Kurren kuulumiset on silti parhaita. Niitä jaksaa lukea vaikka maailman tappiin;) Muuten alkaako jo ravikisat lähestymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo katsonut tarjolla olevia sarjoja vielä ollenkaan. Kyllä ne lähestyy, kun saan ostettua potkuremmin (joka on siis pakollinen varuste) ja etsittyä sopivan sarjan :)

   Poista