Kisavalmisteluja estetunnillaJonskun ja Kurren yhteinen ura lähenee loppuaan meidän muuton takia ja sen kunniaksi skabataan oikein urakalla! Aloitetaan pääsiäissunnuntaina Jonskun ridakoululla 50 cm ja maanantaina Porin tallin kisoissa 40-50 cm - ja eka 60 cm, jos Jonsku on ekan luokan jälkeen vielä sitä mieltä.

Eilen käytiin siis Kullaalla estetunnilla. Viimeksi Jonskua jännitti ihan hirveästi, mutta nyt oli hyvinkin rento tyyppi satulassa. Satulan alla olleesta tyypistä ei voi ihan samaa sanoa, Kurre oli piiiiikkusen onnea täynnä! Esteitä! Lisää! Tänne! Hyppään kaiken! Ponineiti kuumeni kiehuvaksi eikä meinannut pysyä villahousuissaan, mutta Jonsku hanskasi homman hienosti. Jonsku jos joku on kehittynyt paljon lyhyessä ajassa!

Tunnilla keskityttiin ajatukseen kisaverkasta ja sitten päälle rata kertaa kaksi. Eka kerta joku 40 cm tasolla, seuraavaksi halukkaille nostettiin. Meidän tytöt halusi, vika rata oli 40-50 cm ja Jonsku myönsi, että tuntui aika helpolta... Siltä se näyttikin :) Nyt on mennyt jakeluun, että tarpeeksi vauhtia niin esteratsastus on hiukan helpompaa. Radalla ei ollut mitään ihmeellistä, yksi suhteutettu ja muuten vain yksittäisiä esteitä. Lätkäisin ratavideot vain peräjälkeen yhdeksi isommaksi videoksi ja vaikka eka suoritus ei ollut huono, tokalle parannetaan selvästi. Kurre ei mieluusti tee tasapainottomia, tiukkoja vastalaukkakaarteita ja pudottaakin raville, kun Jonsku ei huomaa vaihtaa laukkaa esteen jälkeen. Näillä esteillä se ei haittaa, sillä Kurre hyppää 60 cm hienosti ravilähestymisellä ja tunneilla käydään, jotta opitaan. Toisella kierroksella Jonsku on enemmän itse menossa oikeaan suuntaan esteiden jälkeen ja vain viimeinen kaarre tehdään vastalaukalla. Toisen radan kakkonen putoaa etujalkavirheestä, kun poni tulee hiukan liian pitkänä vähän edelliseltä kierrokselta nostetulle pystylle. Poni tsemppaakin loppuradalle ja nostelee koipiaan korkeammalle.

Pudotus olisi todennäköisesti jäänyt väliin, jos poni olisi tullut kakkoselle lyhyempänä ja enemmän takajaloilla, nyt se kulkee Jonskulla vielä pitkänä ja vähän matalana. Pari vuotta ratsastanut ja maksimissaan kerran kuussa hypännyt Jonsku keskittyy kuitenkin vielä esteratsastuksen perusteisiin ja Kurre jeesailee minkä pystyy.

Kurre pyyhälsi pitkin maneesia hyvässä temmossa heti ekasta laukannostosta. Se on ollut tässä vähän kiimaisen oloinen ja saatoin sanoa Jonskulle, että se voi olla vähän vetelä. Hups. Ei ollut. Mutta hyvä näin! Jonsku sai istua ja odottaa esteitä. Onneksi Kurren kuumuminen näkyy lähinnä maagisesti lisääntyneenä eteenpäinpyrkimyksenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti