2-tason koulukilpailudebyytti

Postauksen kuvista kiitos Emma Vähä-Pesola!

1

Kurre starttasi PRRC:n ja UR:n kisoissa 5.7.2015 elämänsä ensimmäiset aluekoulukilpailut. Wilkku ratsasti ponia useamman kerran ennen kisoja läpi ja luonnollisesti myös luotsasi ponin läpi ratojen. Sain keskittyä lähinnä jännittämään ja groomaamaan, kelpaa!

Luokiksi valikoituivat helppo C:2 2000 ja helppo B FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1993, eli helppotasoinen C ja varsin haastava B, joka on kaiken päälle pitkällä radalla. Poni kirvoittikin vähän kommenttia tuomareilta jo ennen rataa. :D B-luokassa esitetään mm. yksi kirjainväli vastalaukkaa, joka sujui oikeasti hyvin radalla! Olen ylpeä pienestä poniinista.

Kisapäivä valkeni varsin lämpimänä ja Kurre starttasi kolmantena C-luokassa heti aamuyhdeksän jälkeen. Pesin ponin edellisenä päivänä, väänsin mukavassa pikku kiireessä sunnuntaiaamuna lettiä sen tukkaan, jonka ompelin vielä kiinni - erinomainen veto! Letti pysyi kohtuusiistinä koko kisojen ajan, yleensä se räjähtää keskeltä alta aikayksikön. Kisapaikalla oltiin hyvässä aikataulussa ja minulla oli ihanainen Annika mukana auttamassa. Paikan päällä kävin näyttämässä rokotukset ja Annika asensi ponille sillä aikaa suitset, jonka jälkeen ponille satula ja käsihevosalueelle kävelemään. Wilkun saapuessa paikalle heivattiin kuski kyytiin ja verkassa käytiin vielä ensimmäisenä esitettävää rataa läpi.

2

Kurre oli kisoissa niin kiltti! Hän niin kovasti yritti ja tepsutti menemään kuin kouluponin kuuluukin. Häntä tosin luultiin kerran jopa oriksi, ilmeisesti tuo pieni siro kaula hämää ihmisiä.

C-luokka oli tosi hieno! Kurrea jännitti radalla ja se näkyy selvästi käynnissä, käynti jää tosi lyhyeksi ja siihen ei oikeastaan saa vaikuttaa lainkaan, tai se muuttuu passitahtiseksi. Käyntipisteethän putosi tietenkin siitä selvästi, mutta ravi- ja laukkaohjelmat oli molemmat hyviä. Lopputuloksena C-luokasta 63,864% ja kolmas sija! Kyllä, Kurre tempaisi sijoituksen heti ensimmäisissä aluekisoissaan! Kyllä sai mama olla pienestä ponista niin ylpeä!


Katso video YouTubessa 


B-luokassa startattiin parikymmentä minuuttia C:n jälkeen, näitä kahta luokkaa ratsastettiin samaan aikaan. Kuuma keli ja vielä vaiheessa oleva lihaskunto kostautuivat B-radalla. Alku oli tosi hyvä, mutta sitten alkoi paketti levitä - satuloin Kurren huonosti uudelleen C:n jälkeen, en avannut satulavyötä kokonaan ja siirtänyt satulaa kunnolla taaksepäin, vain hinasin sitä vain vyötä löysäten. Virhe!

Satula valahti kaulalle kesken B-ohjelman ja vaikutti varsinkin laukkaohjelmaan, sillä Kurre ei todellakaan halua nostaa laukkaa jos kaikki paino on etujaloilla. Kun Wilkku unohti radan, meinasin tipahtaa nauramaan kesken radan, sillä juuri ennen rataa todettiin, että riski laittaa W muistamaan kolme rataa päivän aikana :) Puolivoltilla tulee jokin ihme tahtirikko, Kurre polkee jalkaa kesken kaiken? Ennen ensimmäistä keskiravia Kurre saa jonkun ihmeraivarin ja se ei vielä pysy tarpeeksi takaosallaan, joten keskiravi ei oikein irtoa.

Toinen laukka nostettiin tarkoituksella sitten ylimääräisen voltin kautta, sillä se on ainoa keino saada Kurre nostamaan laukka silloin, kun jokin on huonosti. Satula tässä tapauksessa. Tuloksena radasta 55,109%, mutta minä olen tyytyväinen! Myös B-ohjelmassa käynti oli aivan liian lyhyttä ja jännittynyttä, mutta siitä ei pääse kuin treenillä.

Katso video YouTubessa

Oli meidän moka teettää Kurrella kaksi rataa samana päivänä, pienen ponin kunto ei vielä kestä - ainakaan tässä järkyttävässä tankkerimuodossa, jossa se nyt on. Wilkun mukaan tämä B oli Kurrelle C:tä parempi ohjelma, tässä oli paljon Kurrelle vahvoja asioita esitettävänä. Jatkossa tiedetään mennä pelkkä B, kunnes kunto varmasti riittää kahteen luokkaan.

Wilkku ratsuttaa Kurrea kunnolla koko elokuun, eli toivon mukaan elokuun aikana saadaan taas vaikeita asioita helpottumaan ponin kannalta. Kurre on koko ajan ollut tosi nopea oppimaan ja yritteliäs, joten kunnon ratsutuskuukausi tulee sopivaan väliin. Kouluradalla suurimmat ongelmat olivat ennen väsymistä käynti ja pysähdykset - Kurre korjaa pysähdystä taaksepäin, joka on iso virhe. Vahva epäilys, että elokuussa paukutetaan kunnon pysähtymissulkeisia, jolloin yritetään saada ponille pysähdyksessä ajatusta eteen- eikä taaksepäin.

3

4
5
6

Mikä on lempikuvasi? 
Minun on ehdottomasti numero 1!

4 kommenttia: