Vieraskynä: Fannin kisaraportti

Fanni ja Kurre starttasivat lauantaina 18.7. Porin tallin 1-tason estekisoissa luokan 50-60 cm. 
Fanni kirjoitti pyynnöstäni kisaraportin.

Postauksen kuvista iso kiitos Emma Vähä-Pesola!Blogi nyt myös Bloglovin'issa


1

Aamu alkoi kovalla jännityksellä. Yleensä ei jännitä paljoakaan, mutta nyt jännitti tosi paljon. Tallilla puunasin ponia tunnin. Samalla Kurre söi aamuheiniä normaliin tapaansa nälänhädässä. Lähdettiin vähän yli tunti ennen kisojen alkua kisapaikalle kävellen metsän läpi. Mietin kävellessä, mitä teen verkassa ja olinko liikuttanut Kurren eilen hyvin, ajatellen tätä päivää. Eilen se oli liikkunut tosi hyvin, oltiin menty uusia polkuja hyvällä mielellä ja hypelty pikku puunrunkojen yli. Kurre oli ollut niin halukas tekemään kaikkea! Entä tänään? Ainakin vielä tuntui sille.

2

Kisapaikalla äiti talutti Kurrea sen aikaa, kun olin maksamassa lähtöä ja vilkaisemassa rataa. 1. luokan aikana verkkasin maneesissa, joka oli aika tyhjä. Annoin Kurren ravata oikein kunnolla eteen ja se toimikin hyvin! Poni oli tosi energinen ja nosti laukat moitteitta. Kurre otti takajalkoja tosi hyvin alle.

Kun pääsin ulos verkkaan, menin muutaman kerran okserin ja pystyn. Alkuun meininki oli jälleen tosi varovaista ja tahmeaa, mutta vikat hypyt alkoi osua hyviin paikkoihin hyvällä varmuudella. Kurre oli ollut maneesissa energinen, mutta kentällä jalat alkoi pikku hiljaa hyytyä ja sai olla kokoajan patistamassa eteen. Äiti talutti Kurrea kun menin kiertämään radan jalan. Ennen omaa rataa en hypännyt enää lainkaan.

3

Kun päästiin radalle, Kurre lähti tosi hyvään laukkaan, pitkään mutta nopeaan. Rata alkoi ykköseltä kaarevasti kakkoselle. Kolmosella oli tynnyrit sivuilla, ei vaikea. Neloselle piti kaartaa aika pitkästi, mutta varoa joutumasta liian esteen reunaan. Vitoselle täysiä pitkän matkan takia, Poni kontrolliin, -2- askelta sarjan väliin. Kutoselle Kurre haki itse tosi hyvin, vaikka olikin muuri. Seiskalle kaarrettiin ulkoapujen kera, este oli hieman kapea. Kasille suoraan seiskalta -6- askelta ja oikealle maalilinjan yli uusintaan esteet 1, 3, 6, 7, 8. Seiskalle Kurre siirtyi ennen estettä raviin tiukan kaarteen takia. En edes yrittänyt saada nostettua laukkaan, koska olisi varmasti tullut pudotus. Maaliin päästiin nopealla ja puhtaalla radalla, Kurre itseensä tyytyväisenä.

Jäin katsomaan kuinka monenneksi kaverini sijoittui. Hän voitti, seuraavaksi tulinkin minä ja Kurre aikamoisella yllätyksellä! Olin hyvin tyytyväinen Kurren ja minun suoritukseen, olihan eka kunnon sijoitus esteillä.


4


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! :) Harmi, että Fanni alkaa tulla Kurrelle liian pitkäksi. :( On nimittäin niin kivan näköinen pari ainakin näin kuvien ja muutaman videon perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tämä vaan menee, lapset ikävä kyllä kasvaa! Fannin kannattaa oman ratsastuksenkin kannalta siirtyä isomman ponin selkään, koska istunta vaan kärsii liian pienen ponin selässä. Kurren kanssa Fannilla on jo ongelmaa joissakin asioissa, kun liian pitkät jalat ja ylhäällä oleva painopiste kippaa painoavut väärin herkälle ponille. :/

      Poista