Loppuvuoden suunnitelmia

Aikani pääkaupunkiseudulla on tulossa päätökseensä 31.8. Tietyllä tapaa odotan tätä innolla ja tietyllä tapaa haikeana - hevosia on kova ikävä, mutta olen myös viihtynyt pk-seudun sykkeessä erinomaisen hyvin. Jos saisin hevoseni tänne, jäisin mieluusti pidemmäksikin aikaa. Nyt kuitenkin koulu ja päätyöt kutsuvat, niiden kahden ihanaisen turvan ohella :)


Fanni oli täydellisen kokoinen vielä kesällä 2014

Kurre on ollut Fannin ratsuna kesän yli ja nyt elokuun Wilkku ratsuttaa ponia taas eteenpäin isommalla intensiteetillä. Alun perin poni piti saada tiineeksi Smedens Andiamosta ja olla tämä kesä varsalaitumella lapsensa kanssa, mutta aina ei suunnitelmat mene kuten piti. Varsaa ei meille kuulunut, joten Fanni otti ponin ylläpitoon minun työharjoitteluni ajaksi.

Syksyllä meidän tiimiin astuu kaksi nuorta tyttöä, siskokset, jotka aloittavat Kurren vuokrauksen virallisesti 1.9. Fanni on ollut meille ihan korvaamaton apu, mutta on ikävä kyllä kasvanut ponille liian pitkäksi ja siirtyy itse vuokraamaan isompia poneja. Uusista tytöistä en kerro sen enempää, ennen kuin olen saanut tähän luvan heiltä itseltään ja vanhemmiltaan. Tytöt ovat kuitenkin varsin vähän ratsastaneita, eli aloitamme niin sanotusti alusta ratsastuksen harjoittelun ja kitketään muutama ratsastuskoulutapa pois :)

Kurre saa myös valjaat selkäänsä heti kun vaan mahdollista. Tarkoitus on palata raviradoille, mutta ensin laihdutetaan poni järkeviin mittoihin ja ajetaan sitä kuntoa hiukan. Kurre on startannut viimeksi keväällä 2014, eli vaatii hiukan hiittiä ja vetoja ennen starttiin ilmoittamista. Toivon mukaan poni olisi starttikunnossa verrattain nopeassa ajassa, eli viimeistään 2016 alkuvuodesta.


Layla 1v

Laila pääsee laitumelta palattuaan muistelemaan kärryjen vetämisen saloja ja se alkaa liikkua säännöllisesti lyhyitä lenkkejä kärryillä kolmisen kertaa viikossa. Tamma on laitumella alkanut saada massaa pelkän korkeuden sijaan ja rakennetaan siitä pikku hiljaa tulevaisuuden kestävää ravihevosta, ainakin toivon mukaan. Ja sitä kenttätykkiä, mutta ei siitä sen enempää vielä tässä kohtaa.

Ravivalmennuksen lisäksi opetan tamman liinaan ja käydään irtohypyttämässä aina tilaisuuden tullen. Laila saa tätä kautta hiukan vaihtelua ajotreeniin ja toivon mukaan myös mielekästä tekemistä, kun se opettelee asettamaan pitkät honkkelijalkansa esteiden väleihin. Aloitetaan tietenkin ihan pienistä korkeuksista ja toivotaan parasta puomien vuoksi. Näen jo mielessäni, kun yksi norsu painelee pitkin puomeja puominkappaleiden lennellessä eri suuntiin :)

3-vuotiskeväällä kasvuvaiheesta riippuen harkitsen, nousenko Lailan selkään ensimmäisiä kertoja. Väkisin sinne ei mennä, eli jos aika ei ole kypsä, siirtyy ratsastajaan totuttelu hamaan tulevaisuuteen. Lailan ykkösura kuitenkin on se ravihevosen ura, en halua väkisin viedä isoa hevosta liian pitkälle liian aikaisin.

2 kommenttia:

  1. siis sun blogi on aivan uskomaton :o! mäku luin tätä ja katselin kuvia niin mietin mielessäni et sul on varmaan satoja lukijoita ja hämmästyin pahasti et miten ihmiset ei oo ruennu sun lukijoiks!! mä teen sun blogista mun blogiin mainos tekstin 😊❤ sait lukijan! liityhän sinäkin jos mun elämä kiinnostaa ja heppailut 🐴:) http://lifeisdiamondelamaontimantti.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, jos tykkäät ja jos jaksat vielä mainostaakin :) Pitää käydä tsekkaamassa myös sinun blogisi.

      Poista