Kurre etsii vuokraajaaMin lilla sötnös - Kurre, jos joku ei vielä laskenut 1+1 - on uuden ratsastajan tarpeessa. Fanni on kasvanut hurjasti pituutta ja tästä syystä etsimme syyskuusta eteenpäin tiimiin uutta jäsentä!

Kurre on kiltti, noin 125 cm korkea, 7-vuotias tamma. Luonteeltaan poni on kiltti ja yritteliäs, mutta myös kovapäinen ja se yrittää vaivihkaa ihmisen yläpuolelle arvoasteikossa. Kun johtajuussävelet ovat selvät, ponin saa vääntää solmuun ja se vaikka peruuttaa peppu edellä puuhun, jos pyydetään. Ei pure eikä potki, raippaa vastaan kiukuttelee välillä pukittamalla, jos neiti kokee mielestään vääryyttä. Ei hypi pystyyn, on ollut tähän asti täysin maasto- ja liikennevarma. Luonteeltaan ehkä vähän liiankin fiksu, sillä keksii nopeasti tavan luistaa töistä ja uutta ratsastajaa melko varmasti kokeilee jossain vaiheessa. Kurrea myös pitää muistaa kehua, sillä se ei mielellään palvele koko ajan enemmän vaativaa ratsastajaa - sen kanssa pitää tehdä yhteistyötä ja tehdä asioista kivoja.

(c) Emma Vähä-Pesola

Kurre palaa syyskuussa ratsastuksen lisäksi ravivalmennukseen, hoidan ajamisen ainakin toistaiseksi itse. Tamma on helppo B-tasoinen (2-tason tulos) ja harjoittelee A:n asioita - tällä hetkellä se tekee vastalaukat, avot, harjoittelee sulkuja ja takaosakäännöksiä. Ratsastaessa suoraviivainen: jalka kiinni ja käsi hiljaa, niin poni toimii. Tarvitsee selkeät avut, ei nosta esimerkiksi laukkaa ajamalla, vaan selvistä avuista. Ei ole kuin tuntiponi, joka osaa jo arvata mitä pyydetään :) Käynyt Tiina Tarkkalan kouluvalmennuksissa, joka on kehunut ponin liikkeitä ja myös ratsutuksen tasoa.

Hypätty valmennuksissa 70 cm ja 80 cm tehtäviä, kisattu 1-tason kisoissa 60 cm ratoja. Tehnyt Niinisalossa harrasteluokan helppoja maastoesteitä. Rataesteillä luottavainen ja hyppää nätisti, mutta maastoesteille tarvitsee ainakin vielä ratsastajalta paljon tukea ja rohkaisua, eli ei aloittelevan epävarman hyppääjän poni maastoon. Käynyt Antti Jurvasen, Sanna Siltakorven, Maija Yli-Huhtalan ja Pauliina Swindelssin (os. Marttila) valmennuksissa. Ponia kehuttu rataesteillä hyvin suoraviivaiseksi ja hyvällä tekniikalla hyppääväksi.Kurrea ratsutetaan ja läpiratsastetaan koko ajan säännöllisesti. Kyyti valmennuksiin ja kisoihin järjestyy, käytössä on laadukkaat ja turvalliset varusteet. Maneesimaksut maksettu hyväpohjaiselle maneesille, jolla käydään pari kertaa viikossa läpi syksyn ja talven. Hyvät autottomat maastot heti ponin kotitallin vieressä.

Ponille etsin mieluusti valmentautumisesta ja kisaamisesta kiinnostunutta vuokraajaa. Poni on enemmän koulu- kuin estepainotteinen, mutta molempia lajeja olisi suotavaa harrastaa. Pelkästään estekäyttöön en ponia vuokraa. Ei ihan aloittelevan ratsu, Kurren kärsivällisyydessä on vielä parantamisen varaa. Poni asuu Porissa, Pinomäessä. Matkaa ydinkeskustasta noin 6 km, julkisilla ei pääse kuin peruskoulun koulupäivinä aamulla ja iltapäivällä. Reipas pyöräilijä pääsee meille esimerkiksi Katinkurun valaistua lenkkipolkua pitkin kätevästi.

Vaikka kisaaminen ei kiinnostaisi, pitää uuden ratsastajan käydä säännöllisesti tunneilla vähintään kahden viikon välein. Uuden ponin nappulat oppii parhaiten tunneilla tai valmennuksessa ja erityisesti lasten kohdalla säännöllinen tunneilla käyminen on oppimisen kannalta tärkeää. Opastan itse mielelläni sen minkä voin, mutta en ole ratsastuksenopettaja saati valmentaja - en näe kaikkia virheitä, enkä osaa kaikkea korjata.

Ponin painoraja on 50 kg ja pituusraja 160 cm. Olethan näiden suhteen rehellinen, koska rajoituksella ajattelen ponini terveyttä. Ison näköisen ratsastajaehdokkaan kierrätän vaa'an kautta, sillä Kurren rakenne ei ihan todella kestä liian painavaa ratsastajaa kovin kauaa.

Kiinnostunut, ota yhteyttä mahlamakimarjukka@gmail.com 
tai 040 572 4847, niin jutellaan lisää!

1 kommentti:

  1. Etsiikö vielä vuokraajaa? Jos etsii niin omat pituus ja painoni ovat ainakin sopivat:)

    VastaaPoista